Word secretaresse

Ben je ook op zoek naar een baan waarin je voldoende uitdaging kunt vinden, en waarin je veel contact hebt met je collega’s? Dan is een functie als secretaresse misschien wel iets voor jou. In ieder bedrijf zijn wel een aantal administratieve medewerkers nodig om secretariële taken op zich te nemen. Met een korte doch intensieve opleiding kun je snel aan de slag als secretaresse, en heb je een gevarieerde en spannende baan met veel doorgroeimogelijkheden. Een aantrekkelijk loon maakt de opleiding secretaresse bovendien nog aantrekkelijker. Ben je benieuwd wat deze baan precies inhoudt? Lees dan verder voor meer informatie.

Een dag als secretaresse

Als je als secretaresse aan de slag gaat, vervul je voornamelijk administratieve taken. In de praktijk kan dit een zeer afwisselend zijn. Iedere dag doe je dus weer wat anders: in een bedrijf moeten bijvoorbeeld gasten worden ontvangen, en moeten klanten telefonische en per email te woord gestaan worden. Ook moeten er roosters worden gemaakt, en moeten er financieel-administratieve taken verricht worden. Al deze verschillende verantwoordelijkheden vallen onder het takenpakket van de secretaresse, waarbij vooral de nadruk ligt op organisatorisch talent: het opstellen van agenda’s en het managen van afspraken is een van de hoofdtaken die je zult krijgen.

Secretaresses verdienen goed

Een secretaresse ben je niet zomaar: je moet er wel eventjes een diploma voor halen. Tijdens de opleiding leer je om netjes zakelijk Nederlands en Engels te bezigen, en krijg je bovendien instructies in notuleren. Op die manier ben je bij veel bedrijven een waardevolle arbeidskracht, en heb je recht op een hoger loon dan je collega’s die alleen een algemene opleiding tot administratief medewerker hebben gevolgd. Wil je aan de slag als secretaresse, dan ziet de toekomst er dus rooskleurig uit: het is een uitdagende baan met een prima financieel vooruitzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *