Strafbare feiten in vele soorten en smaken

Wordt je verdacht van iets dat niet mag en als zodanig in het wetboek van strafrecht staat beschreven dan bestaat de kans dat je in aanraking komt met justitie. Of het nu bijvoorbeeld gaat om uitkeringsfraude, dat veel strenger aangerekend dan veel mensen weten, het betrapt zijn op het kweken van hennep, bedreiging of het via Marktplaats oplichten van andere mensen.

De procedure voor een verdachte

Je komt als verdachte in een juridische procedure terecht.  De politie zal je mogelijk gaan verhoren en je zult uiteindelijk voor de strafrechter komen.  Afhankelijk van de ernst van het delict kun je in voorlopige hechtenis genomen worden. Dit betekent dat je achter slot en grendel komt in afwachting van het onderzoek van politie en het openbaar ministerie en van de uitspraak van de rechter. Dit is het goede moment om je te gaan laten vertegenwoordigen en bijstaan door een ervaren en in de materie deskundige strafrecht advocaat.

Strafrecht advocaat voor een verdachte

Je bent als verdachte in een lastige situatie terecht gekomen maar een strafrecht advocaat kan ervoor zorgen dat de gevolgen van het strafbare feit waarvan je wordt verdacht zo beperkt mogelijk blijven. Hij kan bijdragen aan een voor jou zo gunstig mogelijke uitspraak door de rechter. Een goede strafrecht advocaat kun je bijvoorbeeld vinden bij https://www.strafrecht-advocaat.nl/.

Wat doet een strafrecht advocaat

Ze zorgen ervoor dat bij het strafproces alle feiten en alle omstandigheden die van belang zijn om jouw straf zo laag mogelijk te laten zijn, betrokken worden bij een besluit over de schuldvraag en de strafmaat van de rechter. Ook zal een strafrecht advocaat jouw belangen behartigen als het gaat om het handhaven van de voorgeschreven procedures en zich inspannen om jouw onschuld aan te tonen. In Nederland is het zo dat iemand pas schuldig is als de rechter zo beslist heeft en dat is een principe dat door strafrecht advocaten tot het uiterste verdedigd wordt.