Leidinggevend monteur opleiding

Leidinggevend monteur is een opleiding uit de branche ‘Management en Organisatie’. In 8 dagen krijg je de kans om kennis te maken met alle belangrijke factoren die komen kijken bij het leiding geven aan een groep technici. Bij leiding geven komt onder meer kijken; plannen, time management, calculeren en het opzetten van een offerte. Na de cursus ben je in staat om een stap te maken naar het middelmanagement. Voorafgaand aan de cursus kan je eventueel al hebben deelgenomen aan diverse cursussen op een lager vakbekwaam niveau. De meest geschikte vooropleidingen is dan ook die tot monteur. Aan de opleiding leidinggevende monteur doen echter ook mensen mee die al een leidinggevende functie hadden, maar die hun kennis willen opfrissen.

Kennis en verantwoordelijkheid
Na het afronden van de cursus leidinggevend monteur ben je in staat om zelfstandig leiding te geven aan een groep werknemers. Je bent bekend met de communicatieve mogelijkheden van het leiding geven, weet hoe je doelen moet stellen en deze moet verbinden aan targets én kunt organiseren. Na het behalen van de cursus krijg je eveneens een getuigschrift ‘Leidinggevend monteur’. Je krijg dus een leidinggevende functie en hebt alle facetten van het leiding geven onder de knie.

Welke modules staan er te wachten?
• Communicatieve vaardigheden en leiderschap
• Middelmanagement
• Planning en time management
• Calculaties en offertes

De cursus voor leidinggevend monteur valt binnen een vakbekwaam niveau 4 opleiding. Naast het leidinggevende aspect ben je bekend met alle kwaliteiten waarover je als monteur moet beschikken; installeren, onderhouden en eventueel repareren van diverse installaties. Na het volgen en succesvol behalen van de opleiding ben je klaar voor de volgende stap en dat kan in dat geval een hogere management functie zijn of een versteviging van je huidige leidinggevende functie. Met het getuigschrift voor leidinggevende monteur ben je in ieder geval in staat toe te treden tot het middelmanagement en kan leiding geven aan een grotere groep. De kansen om werk te vinden in deze rol als leidinggevende monteur is voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *