Eerst een advocaat, dan pas een verhoor

De politie zal na een misdrijf altijd proberen dit zo snel mogelijk op te lossen. Als ze jou ervan verdenken dat je er meer van weet kun je ook opgeroepen worden voor een verhoor. Ongeacht of je schuldig of onschuldig bent, je kunt altijd het beste een politieverhoor advocaat inschakelen .

Spreken of zwijgen?

Je bent niet verplicht te antwoorden tijdens een verhoor want je mag een beroep doen op je zwijgrecht maar in bepaalde gevallen is het juist gunstig om wel een verklaring af te leggen. Mocht er een rechtszaak volgen dan wordt een dergelijke afgelegde verklaring tijdens het politieverhoor vaak op prijs gesteld door de rechter maar het kan ook zo zijn dat een dergelijke verklaring juist jouw onschuld aantoont.

Onpartijdige tips

Derhalve schakel je het beste eerst een advocaat in alvorens naar het verhoor te gaan. Een advocaat weet namelijk het beste wat je kunt zeggen en je te gedragen tijdens een politieverhoor. Hij of zij kan je voorzien van algemene tips. Deze kun je ook nakijken op internet mocht je geen kans meer zien contact te leggen met een advocaat maar het is beter dit wel te doen. In een gesprek met de advocaat kun je uitleggen wat er gebeurd is en wat jouw rol in het geheel is. De advocaat zal je een onpartijdig oordeel geven als hij op de hoogte is van de feiten en kan op basis daarvan je aanraden wat je het beste kunt doen.

Verklaring moeilijk te wijzigen

Een eenmaal gedane verklaring is moeilijk te veranderen en soms gaat dat helemaal niet dus het is wel zaak dat je het juiste doet en jezelf niet meteen extra in de problemen brengt. Ze kunnen je proberen vast te praten tijdens een verhoor of een bepaalde richting uit te sturen maar als je voorbereid bent zal dit minder goed lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *