Als jij het liefste onderneemt

Zelfstandig ondernemen; voor veel mensen is het iets wat ze noodgedwongen gaan doen na een ontslag uit een betaald dienstverband. Anderen zijn zelfstandig ondernemer omdat het bij ze in het bloed zit. Je houdt van het leveren van goede producten en diensten aan je klanten en je ziet dan ook met vreugde toe hoe je klantenkring groeit. Toch is er iets wat voor veel ondernemers een domper drukt op de vreugde; slecht betalende debiteuren.

Aan slecht beheer gaat een bedrijf ten gronde

Wanneer je kijkt naar zelfstandig ondernemers zie je dat er een bepaald percentage is wat een florerend bedrijf onderhoudt. Daarnaast merk je ook op dat er ondernemers zijn die zich een bepaalde tijd tien slagen in de rondte werkt en vervolgens moet stoppen. De reden hiervan is doorgaans niet afhankelijk van de ondernemer. Het loopt vaak mis bij het beheer bij een bedrijf en dan vooral bij debiteurenbeheer.

Voorkom de ondergang van jouw bedrijf

Als jij een eigen bedrijf hebt wat je met hart en ziel runt is het niet vreemd dat je graag je facturen betaald ziet. Het debiteurenbeheer uitbesteden klinkt als een overbodige luxe, maar is dat niet. Je besteedt een deel van je werkzaamheden waarvoor je eigenlijk helemaal geen tijd hebt uit aan specialisten. Jij kan je daarna richten op datgene waar jouw hart echt ligt; ondernemen.

Jouw debiteuren zijn andermans zorg

Op het moment dat jij je debiteurenbeheer uitbesteedt deel je eigenlijk de zorg voor je debiteuren met een specialist. Op jouw eigen briefpapier wordt er een correspondentie gevoerd met debiteuren bij wie jouw factuur ergens onderop een stapel lijkt te zijn beland. Dat is niet iets waar jij je voor hoeft te schamen; je laat boekhoudkundig werk gewoon over aan de specialist. Je klanten zullen het verschil niet merken, maar jij wel. Met op tijd betaalde facturen is de soliditeit van jouw bedrijf gegarandeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *